VAREŠ PLEIN AIR

Početna > Novosti > VAREŠ PLEIN AIR

Najavljujemo 10. Međunarodnu likovnu koloniju – Art Colony Borovica 2024.

Deseta Međunarodna likovna kolonija u Borovici održat će se u periodu od 20.06. do 25.06.2024. godine, u organizaciji UG „Naš dom Borovica“. Svoj dolazak i sudjelovanje potvrdilo je dvadeset umjetnika iz BiH, Češke, Poljske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Kolonija će se otvoriti u četvrtak u 13 sati, u Franjevačkom samostanu u Kraljevoj Sutjesci gdje je predviđen i obilazak muzejske zbirke, a nastavit će se narednih pet dana grafičkim, slikarskim i kiparskim radionicama u selu Borovica, te bogatim kulturnim programom i ostalim sadržajima.

Posebnost ove kolonije je što pruža svakom sudioniku slobodu likovnog izričaja, inovativnost u pristupu likovnom djelu, promišljanje, istraživanje, eksperimentiranje i inspirativno stvaranje u predjelima netaknute prirodne ljepote i bogate povijesti na nadmorskoj visini od 1200 metara.

Art Colony Borovica se održava u neposrednoj blizini srednjevjekovnog kraljevskog grada Bobovca. Zalaganjem za ravnomjernost kulturnog razvitka, promicanje kulturne raznolikosti i međukulturnog dijaloga kroz gostovanja u ovoj koloniji, plod je suradnje voditelja kolonije Stjepana Šimića Pepija sa HDLU Zagreb, DHLU Federacije BiH, „Zavoda za mednarodno ustvarjalnost in kulturo QRA“ Sevnica, “Društva za razvoj i raziskovanje kulturnih umetnosti KIT4”- Dobova iz Slovenije i samostalnih umjetnika iz regije.

„U ime organizatora veliko hvala ljubiteljima umjetnosti i posjetljima, začetnicima i pokretačima ove manifestacije na svesrdnoj i uvijek iznimno velikoj pomoći, sudionicima, pokroviteljima i medijima.” – poručuju iz organizacijskog tima kolonije.