Tim Clancy u posjeti općini Vareš

Na poziv Turist info centra Vareš, danas (14.07.2017.)  je u posjeti našoj općini boravio Tim Clancy. Gospodin Clancy je istaknuti stručnjak za održivi razvoj fokusiran na eko-turizmu i zaštiti okoliša. Autor je osam turističkih vodiča o našoj regiji, uključujući i prvi turistički vodič o Bosni i Hercegovini na engleskom jeziku. Također dugi niz godina je dio tima Via Dinarice i jedan od kreatora ove balkanske „megastaze“, koja je od strane  National Geographic Traveler uvrštena u top 10 destinacija za 2017. godinu. Napominjemo da se Vareš nalazi na takozvanoj zelenoj stazi Via Dinarice i ta činjenica bi u budućnosti mogla značiti veliki doprinos razvoju turizma na ovom području.

Današnja posjeta Tima Clancya je počela prijemom kod općinskog načelnika Zdravka Maroševića, nakon čega je uslijedila kratka posjeta i obilazak prostorija Turist info centra Vareš, gdje su prezentovana postignuća i napredak u oblasti turizma u proteklih godinu dana. Nakon toga slijedio je obilazak Oćevije i prostora tamošnjeg izletišta gdje se obavljaju završni radovi u pripremi održavanja Pekijade krajem ovog mjeseca. Posjeta je završena obilaskom izletišta Wigwam na selu Zarudje.

Gospodin Clancy je izrazio zadovoljstvo viđenim napretkom na polju turizma te spremnost za saradnju u ojačavanju turističkih potencijala općine Vareš a prvi koraci u tom smjeru će vrlo skoro biti poduzeti.