Otvorene prostorije Udruženja žena “Zvjezdangrad” Vareš

Danas, 12.12.2017.godine, u Varešu su otvorene  prostorije Udruženja žena „Zvjezdangrad“.  Tako je naš grad postao bogatiji za još jedan izložbeni prostor.

Prostorije će se koristiti kao izložbeni i prodajni prostor kao i mjesto za održavanje radionica, obuka i svakodnevni rad na području kreativnih poslova.  

U novootvorenim prostorijama građani kao i posjetioci grada Vareša moći će da kupe: suvenire, rukotvorine, ukrase, nakite, prirodne sapune, razne slastice, domaće salate itd. 

Na otvaranju prostorija Udruženje su posjetili prijatelji iz udruženja žena iz Tuzle, Vareša kao i predstavnici općine Vareš.  Udruženje žena “Zvjezdangrad”  je osnovano ove godine i broji 50-tak članova, bavi se kreativnim radom, izradom rukotvorina,tradicionalnih slastica i salata ,te unaprijeđenjem prava žena u savremenom društvu unutar lokalne zajednice. 

Udruženje je u toku ove godine posjetilo nekoliko sajmova gdje su predstavili svoj rad, izdvojit ćemo sajmove u Tuzli i Sarajevu, a imati ćemo priliku da njihove proizvode vidimo i na predstojećem novogodišnjem sajmu u Varešu. 

Također članice Udruženja učestvovale su na nekoliko radionica gdje su imale priliku podijeliti iskustva u radu i uspostaviti saradnju sa drugim Udruženjim. 

Prostorije se mogu posjetiti i u njima  kupiti neki od proizvoda svakim radnim danom. 

Turist Info Centar želi puno sreće i uspjeha u radu Udruženju „Zvjezdangrad“ Vareš.