ekipa

Otkrij Bosnu i Hercegovinu kroz sela

Danas (12.04.2017. godine) u organizaciji Udruženja za razvoj ruralnog turizma u BiH „Alterural“ (www.alterural.ba) i Udruženje za podršku i razvoj sportskog turizma „Avantur“ održana je promocija usluga ruralnog turizma u okolini Sarajeva pod nazivom „Otkrij Bosnu i Hercegovinu kroz sela“. Promocija je održana od 12:00 do 14:00 sati, u Atrium sali sarajevskog hotela Europa.

Cilj ovog događaja je bio promocija ponude u ruralnom turizmu kao i poziv turistima koji posjećuju Sarajevo da produže svoj boravak. Radi se o ponudi jednodnevnih izleta u  široj okolici Sarajeva koji uključuju planinarenje, jahanje, biciklizam, rafting, seoska domaćinstva, male porodične restorane, ponudu domaćih proizvoda i domaćih tradicionalnih specijaliteta, te mnoštvo drugih, gostima interesantnih sadržaja. Učešće na ovoj prezentaciji uzeli su i predstavnici Vareša, tačnije predstavnici općinskog Turist info centra te predstavnice Udruženja „Forum žena Strica-Zarudje“ i Udruženja „Izvorno vareško“.

Gosti su se imali priliku upoznati sa bogatom ponudom domaćih proizvoda i specijaliteta koju posjeduju Strica i Zarudje, pioniri u bavljenju seoskim turizmom na prostoru općine Vareš. Također Udruženje „Izvorno vareško“ je prezentiralo svoje proizvode i rukotvorine. Predstavnici agencija su upoznati sa velikim turističkim potencijalom kojeg vareški kraj posjeduje, sa posebnim naglaskom na potencijale u planinarenju, brdskom biciklizmu te drugim avanturističkim sportovima.